Aa

Aa

Министар Вулин: Сраман покушај рехабилитације Калабића

Министар Вулин: Сраман покушај рехабилитације Калабића

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је у Суботици да је покушај рехабилитације четничког команданта Николе Калабића сраман и увредљив. „Сраман је зато што је несхватљиво да држава Србија, српски народ, сада, 70 година након Другог светског рата треба да пређе на страну поражених.

Ми смо део антифашистичке коалиције, ми смо део победника, народ победника, а овакве пресуде ће нас гурнути тамо где никада нисмо били – на страну поражених“, рекао је министар Вулин.
Додао је да је несхватљиво да се тако односимо према жртвама ратних злочинаца и да доносимо пресуде за које мислимо да ће променити историју. „Судске пресуде не праве историју, историја је онаква каква јесте. За мене је ово апсолутно неприхватљиво. Историја се не може писати поново и не може се измишљати. Уосталом, наше место на Црвеном тргу, наше место међу силама победницама, наше место 9. маја, нисмо изборили са сарадницима окупатора него смо изборили са онима који су се против окупатора борили“, рекао је министар Вулин.
Вулин се нада да ће Апелациони суд одбити овакву пресуду и да ће донети пресуду која ће само поштовати историју и ништа друго. „Српски народ нема ниједан разлог да се стиди своје антифашистичке прошлости, немојте нас терати пресудама да морамо да постанемо део пораженог света. Ми смо увек били на бољој страни света“, поручио је Вулин.