Aa

Aa

Министар Вулин се састао са представницима Европске уније

Министар Вулин се састао са представницима Европске уније

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са генералним директором Генералног директората за суседску политику и проширење, Кристијаном Данијелсоном, руководиоцем Сектора за сарадњу Делегације Европске уније у Републици Србији, Холгером Шредером, и руководиоцем јединице за Србију у Генералном директорату за проширење, Катарином Вендт.


Кристијан Данијелсон је похвалио мере које је Влада Републике Србије предузела за решавање питања мигрантске кризе, оценивши да затварање граница није решење. Криза која је захватила Европу је изазов како за Србију, тако и за земље чланице ЕУ, као и земље прве линије, Турску, Либан и Јордан, рекао је Данијелсон, и истакао да ће 8. октобра у Луксембургу бити одржана конференција на високом политичком нивоу на којој ће бити прилике да се сагледају сви проблеми и изазови са којима се суочавају земље чланице ЕУ, као и земље кандитати. То ће бити и прилика да се нађе заједничко решење за мигрантску кризу.
Министар Вулин је рекао да Србија треба да буде део заједничког европског решења, јер је, иако није чланица ЕУ, предузела све мере како би проблем мигрантских токова решила на што бољи и хуманији начин.
На састанку је било речи и о положају и инклузији припадника ромске националне мањине у Србији, али и о тржишту рада и активним мерама политике запошљавања. У вези са тим Кристијан Данијелсон је похвалио позитивне ефекте измена и допуна Закона о раду, усвојене прошле године.
Састанку је присуствовао и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Мајкл Девенпорт.