Aa

Aa

Министар Вулин се састао са делегацијом Републике Кубе

Министар Вулин се састао са делегацијом Републике Кубе

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са делегацијом Републике Кубе, коју је предводио вицеминистар спољних послова, Рохелио Сијера Дијаз.


Министар Вулин се захвалио на принципијелном ставу Републике Кубе у вези са једностраним проглашењем државе Косово, као и на подршци коју је Куба пружила Србији кад је реч о пријему Косова у УНЕСКО.
Вицеминистар Рохелио Сијера Дијаз је истакао да је Србија одувек била пријатељ Кубе и још једном потврдио позицију његове земље кад је у питању суверенитет Републике Србије на Косову и Метохији.
Куба продубљује своје економске односе са целим светом, рекао је вицеминистар Дијаз, и зато сматра да на првом месту треба да сарађује са онима који су је подржавали и показивали своје пријатељство током свих ових година.
Саговорници су изразили обострану захвалност за традиционално добре односе две земље, уз жељу да се сарадња настави и унапреди.
У делегацији Кубе били су и заменик директора Министарства спољних послова Републике Кубе за Европу, Алехандро Симанкас, и амбасадорка Кубе у Србији, Адела Гарсиа.