Aa

Aa

Министар Вулин се састао са делегацијом ММФ-а

Министар Вулин се састао са делегацијом ММФ-а

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са мисијом Међународног монетарног фонда у оквиру шесте ревизије аранжмана из предострожности одобреног у фебрурау 2015. године. Делегацију ММФ-а је предводио Џејмс Руф.


На састанку се разговарало о резултатима постигнутим у периоду од последње посете ММФ-а, а посебно о мерама за унапређење положаја најугроженијих особа, као и о активним мерама политике запошљавања које за циљ имају промовисање запошљавања у формалном систему рада и радних односа, у складу са одредбама Закона о раду, и смањење сиве економије.
На састанку је такође било речи о Централном регистру обавезног социјалног осигурања, затим о Закону о ваучерима који има за циљ заштиту сезонских радника у области пољопривреде и њихово укључивање у обавезно социјално осигурање; о плановима за доношење новог Закона о социјалној заштити, као и о породичним и материјалним давањима.
Министар Вулин је нагласио да су све планиране и донете мере усмерене ка најугроженијим категоријама којима је помоћ најпотребнија. Такође, министар је упознао саговорнике са ситуацијом у Србији када је у питању актуелна мигрантска криза и истакао да је за нашу земљу од изузетне важности да се у оквирима решавања мигрантске кризе третира као равноправна чланица Европске уније и да као таква добије сву потребну помоћ.
Шеф делегације ММФ-а, Џејмс Руф, је рекао да је доста тога урађено и постигнуто у периоду од закључивања аранжмана из предострожности и истакао да је задовољан до сада оствареним резултатима овог министарства.