Aa

Aa

Министар Вулин разговарао са представницима Светске банке

Министар Вулин разговарао са представницима Светске банке

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са делегацијом Светске банке коју је предводио директор Канцеларије Светске банке за Србију, Тони Верхеијен. У делегацији је био и руководилац из области социјалне заштите и рада за Европу и Централну Азију, Ендрју Мејсон.


Главна тема састанка биле су досадашње активности и наредни кораци у контексту пројекта „Подршка унапређењу конкурентности и подизање запослености“. Основни циљ овог пројекта je ублажавање и отклањање препрека за повећање конкурентности и повећање запослености. Пројекат је такође усмерен и на однос потражње и понуде радне снаге, како са аспекта радника, тако и из угла компанија. Активности предвиђене пројектом „Подршка унапређењу конкурентности и подизање запослености“ су део структурних реформи које се спроводе у Србији.
Министар Вулин је рекао да је у претходном периоду било доста изазова, али да се све активности спроводе у року и да је за кратко време доста тога урађено.
На састанку се разговарало и о функционалној анализи система јавне управе која се спроводи у сарадњи са Светском банком и ресорним министарствима, али и о могућностима за унапређење положаја корисника социјалне помоћи и њиховом укључивању у активне мере политике запошљавања.
Ендрју Мејсон је нагласио да се партнерство са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања показало као веома продуктивно, те да ово министарство може да рачуна на техничку подршку када је реч о законској регулативи која се односи на област социјалне заштите.