Aa

Aa

Министар Вулин разговарао са челницима Националне службе за запошљавање

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин разговарао са челницима Националне службе за запошљавање

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади РС, Александар Вулин, разговарао је данас са директором Националне службе за запошљавање, Синишом Надбантићем и замеником директора НСЗ, Драганом Сикимићем о могућностима реализације активних мера у запошљавању, изменама законског оквира у области рада и запошљавања, реформисању Националне службе у складу са европскимм стандардима, као и о активнијем приступу решавању проблема на тржишту рада.

Министар Вулин је нагласио да је агресивно запошљавање један од најважнијих приоритета Владе Републике Србије, а да ће мере штедње које се предузимају свакако допринети бржем опоравку реалног сектора, ревитализацији привреде и повећању стопе запошљавања на тржишту рада. У знак подршке мерама штедње акцији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања придружили су се и запослени у НСЗ који су се одрекли дневница за службена путовања у земљи и иностранству.

Представници НСЗ су информисали министара да је стопа незапослености у априлу ове године 20,8 одсто, што је мање за 0,4% у односу на исти период прошле године, као и да се у наредном периоду очекује њен даљи пад.

Министар и представници НСЗ договорили су се да уз реализацију мера активне политике запошљавања, подрже и сваку иницијативу која ће допринети ефикаснијем и бржем запошљавању.