Aa

Aa

Министар Вулин: По питању миграната, Србију изједначити са државама ЕУ

Министар Вулин: По питању миграната, Србију изједначити са државама ЕУ

Читај ми

БРИСЕЛ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања питања Александар Вулин оценио је данас да Србија мора бити изједначена са земљам чланицама ЕУ када је у питању новчана, техничка и свака друга врста помоћи и програма који се односе на решавање мигрантског питања у Европи.

Вулин је на конференције о Авганистану, која се већ два дана одржава у Бриселу, поручио да читав свет мора да разуме да се мигрантска криза неће решити уколико земље, из којих мигранти долазе, не буду оснажене и уколико живот људима у Авганистану или другим земљама не буде био могућ или одржив.

"У супротном они ће увек ће покушавати да пронађу неку другу земљу, а то ће онда изазивати броје друге проблеме. Оно што међународна заједница схвата јесте да стара правила више не важе. Она не могу да дају одговоре на нова питања", истакао је Вулин.

"Све државе су доносиле законе о азилу за неко друго време у коме је било пет или 10 азиланата годишње, а данас их имамо десетине хиљада, стотине хиљада и милионе људи који се крећу. Потребно је економски оснажити земље одакле људи одлазе, како би остали и на свом огњишту успевали да остваре живот због кога не вреди ићи", поручио је Вулин на крају другог дана конференције о Авганистану.