Aa

Aa

Министар Вулин обишао Геронтолошки центар у Вршцу

Министар Вулин обишао Геронтолошки центар у Вршцу

Читај ми

ВРШАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је данас Геронтолошки центар у Вршцу где су лекари републичког ПИО фонда посетили кориснике и извршили систематске прегледе у склопу акције која је заједнички покренута у јуну месецу.

Лекари Фонда обављају специјалне прегледе корисника геронтолошких центара у целој Србији, у акцији која траје од јуна, а почела је у Шапцу, и наставила се у центрима у Апатину, у Дому за старе на Бежанијској коси.

Министар Вулин је након обиласка корисника новинарима рекао да овде долазе стручњаци који раде у комисијама ПИО фонда и помажу им, како не би морали да троше свој дан одлазећи у здравствене установе, излажу се трошковима...

Он је захвалио људима из ПИО фонда, рекавши да лекари у своје слободно време помажу људима и пружају им услуге које немају сваки дан.

Како је додао, ПИО фонд тиме показује да јесте и хоће да буде део живота тих људи и да им учини живот бољим.

Директор Центра Драган Костадиновски захвалио се министру и представницима ПИО фонда на посети, истакавши да у центру раде тежак и одговоран посао.

"Хвала што се дошли и улепшали дан нашим корисницима. Они ће данас остварити своје потребе уместо да у наредним данима иду до здравственим установама", рекао је Костадиновски.

Како је рекао, центар је добио донацију у хигијенским средствима и потрепшинама, које ће им, како је рекао, добро доћи.

Помоћник директора ПИО фонда Александар Милошевић рекао је да су ресорно министарство и Фонд кренули у заједничку акцију у којој обилаже геронтолошке центре и корисницима пружају специјалистичке, услуге интерниста и офталмолога.

Према његовим речима, ово је добра и хумана акција која ће најстаријим корисницима омогућити бољи квалитет живота.

Користите само домове који имају лиценцу

Министар Вулин апеловао је данас на грађане да користе само домове за старе које имају лиценцу и додао да се списак свих тих институција може наћи на сајту тог министарства.

"На нама је да радимо све што можемо да квалитет живота наших корисника у геронтолошким центрима буде бољи и уједначен", рекао је Вулин новинарима након обиласка Геронтолошког центра у Вршцу.

Како је рекао, ово је добар дом, води се рачуна о свим корисницима, а помоће државе и друштва мора да буиде таква да се услови свих корисника изједначе.

"Наша борба јесте да квалитет услуга буде такав свуда, не смао у државним, већ и приватним институицијама и да квалиотет буде исти без ос=бзира да ли државни или приватни дом", истакао је Вулин.

Министарство води упорну и тврдоглаву борбу против домова који раде без лиценци, подвукао је Вулин и навео да такви домови примају људе, иако немају лекаре, понашају се према њима без етичких и моралних стандарада...

"Ми ћемо се са тим изборити, али тражимо помоћ читавог друштва. Молимо наше суграђане да своје родитеље не остављају у домовима који немају лиценцу", нагласио је Вулин.

Он је поручио да су на сајту Министарства истакнути сви државни и приватни домови који поседују лиценцу.

"Ако нису ту, значи да лиценцу немају", упозорио је Вулин.