Aa

Aa

Министар Вулин: Нећемо штедети на људима

Министар Вулин: Нећемо штедети на људима

Читај ми

КРАЉЕВО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас у Геронтолошком центру у Матарушкој Бањи, реконструисану кухињу и нову трпезарију.

Министарство за рад је прошле године инвестирало 17,5 милиона динара у центар, од чега је осам милиона издвојено за реконструкцију кухиње и доградњу трпезарије.

Министар Вулин је свечано отварајући реновирани део Геронтолошког центра и рекао да министарство рада неће штедети на стандарду њихових корисника.
„Нећемо штедети на људима, јер је министарсво за рад, министарство за људе. Нисмо штедели на социјалним давањима, чак смо повећали обим капиталних инвестиција у инфраструктуру“, рекао је Вулин, додајући да се овакве инвестиције не могу потрошити, јер оне остају.

Светлана Радисављевић директорком Геронтолошког центра Матарушка Бања, каже да су са овим инвестицијама испуњени сви стандарди за добијање лиценце.
„Тим новцем смо проширили трпезарију, испунили ХАСАП стандарде, завршили противпожарну заштиту, и обновили опрему за кухињу и вешерај.

Након посете Геронтолошком центру, министар Вулин се у Градској управи Краљево састао са руководством Града Краљева, Рашког округа, и директорима установа за која је надлежно министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.