Aa

Aa

Министар Вулин најавио закон о финансијској подршци породицама

Министар Вулин најавио закон о финансијској подршци породицама

Читај ми

БАЧКО ГРАДИШТЕ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је то министарство радило добро, али недовљно брзо у неким сегментима, и најавио доношење закона о финансијској подршци породицама.

Закон о финансијској подршци породицама регулисаће, како је навео, дечји, породиљски, родитељски додатак, и тицаће се скоро сваког човека у Србији.

"Тај закон ће проментии пуно ствари у Србији и добар део политике према породици и деци", рекао је Вулин новинарима у Бачком Градишту где је влада представила резултате сто дана рада.

Он је, говорећи о сто дана рада министарства, рекао да је добро што је под сталном лупом јавности, јер се бави људима.

"Министарство је радило добро, мада нисам задовољан свим сто смо урадили, неке ствари су морале брже, али смо ту да дато исправимо", рекао је Вулин.

Наводећи да ће Закон о раду бити "надограђиван", Вулин је позвао синдикате и послодавце да се активно укључе у социјални дијалог, без којег, како је навео, нема напретка.

"Промене које смо донели су добре и већ показују одређене резултате и кроз заустављање незапослености", рекао је Вулин и додао да је "прича о масовним отказима" после усвајања Закона о раду била нетачна и да закон штити добре раднике, али и утврђује да не може да буде награђен нерадник.