Aa

Aa

Министар Вулин на маргинама Бриселске конференције о Авганистану састао се са министрима спољних послова Словачке, Македоније, Босне и Херцеговине, Турске и Мађарске

Министар Вулин на маргинама Бриселске конференције о Авганистану састао се са министрима спољних послова Словачке, Македоније, Босне и Херцеговине, Турске и Мађарске

Читај ми

Министар Вулин у Бриселу са шефом словачке дипломатије Лајчаком

 

На маргинама Бриселске конференције о Авганистану, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са министром спољних послова Словачке, Мирославом Лајчаком.
Словачка подржава отварање нових преговарачких поглавља са Србијом и трудиће се да убрза тај процес, рекао је Лајчак. Он је изразио и пуно разумевање за нашу ситуцију у погледу мигрантске кризе и истакао да се понашамо оговорно и храбро.
Вулин и Лајчак су се сложили да Србија треба да буде део свеобухватног решења када је реч о финансијској помоћи и политици Европске уније у овој области.

 

 

Министар Вулин у Бриселу са министром спољних послова МакедонијеMakedonija

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао са данас, на маргинама Бриселске конференције о Авганистану, са министром спољних послова Македоније, Николом Попоским.
Главна тема састанка биле су миграције и оба министра су се заложила за заједнички приступ мигрантској кризи, како на плану Европске уније, тако и на регионалном нивоу. Министри су сагласни и у томе да очекују подршку ЕУ у решавању актуелне ситуације са мигрантима.
Једна од тема разговора било је и регулисање међусобних потраживања у области социјалне заштите.

 

 

 

 

 

 

Министар Вулин у Бриселу са министром спољних послова Босне и Херцеговине

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, учествује данас на Бриселској конференцији о Авганистану.
На маргинама Конференције министар Вулин се састао са министром спољних послова Босне и Херцеговине, Игором Црнадаком, и рекао да је задовољан што су локални избори у БиХ протекли мирно и демократски.
Министри су разговарали о отвореним питањима која се тичу живота грађана Србије и Босне и Херцеговине и изразили су наду да ће стабилност у региону бити одржана. Министар Вулин је истакао да ће Србија томе дати свој допринос, што очекујемо и од БиХ.

Министар Вулин се у Бриселу састао са министром спољних послова Турске

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, данас се, на маргинама Бриселске конференције о Авганистану, састао са министром спољних послова Турске, Мевлутом Чавушоглуом.
Турски министар се захвалио на чврстој и пријатељској подршци коју је Србија пружила у тешким тренуцима и упутио личне поздраве председнику Владе, Александру Вучићу. Оба саговорника су се сложила да се и Србија и Турска односе одговорно у погледу мигрантске кризе и да очекују већу помоћ Европске уније.

Министар Вулин у Бриселу са министром спољних послова Мађарске

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао са данас, на маргинама Бриселске конференције о Авганистану, са министром спољних послова Мађарске, Петером Сијартом.
Министар Вулин се захвалио Сијарту на говору који је одржао на Међувладиној конференцији са Србијом, на којој су отворена поглавља 23 и 24. Министар спољних послова Мађарске је дао недвосмислену подршку нашој земљи и нагласио да ће наставити да подржава отварање преговарачких поглавља у приступним преговорима Србије. Он сматра да Србија по питању мигрантске кризе треба да буде третирана равноправно са земљама чланицама ЕУ и да добије подједнаку финансијску подршку. Оба министра су се сложила да су наше националне мањине мост између Мађарске и Србије. Мађарски министар је истакао да ће његова Влада наставити да ради на даљем побољшању положаја српске мањине.
Министри Вулин и Сијарто су били сагласни и у томе да међусобни билатерални односи две земље никад нису били на бољем нивоу.