Aa

Aa

Министар Вулин: Кроз закон вратити достојанство онима који су бранили Србију

Министар Вулин: Кроз закон вратити достојанство онима који су бранили Србију

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је то министарство покренуло иницијативу да се кроз Закон о правима бораца врати достојанство свима онима који су бранили Србију.

Вулин је после састанка са борцима који су учествовали у одбрани Кошара рекао да је покренута иницијатива да се сними филм о тој борби, као и да се подигне споменик борцима са Кошара и другим борцима који су дали животе бранећи своју земљу.

"Сви борци заслужују да имају филм",рекао је Вулин и додао да ће наставити да се бори за побољшање положаја бораца.

Вулин је рекао и да је имао част да разговара са људима који су за своју државу дали све, а да Министарство рада као своју дужност, односно више као част, доживљава могућност да се бори за побољшање положаја припадника борачких организација.

Држава је, према његовим речима, дуго склањала главу од тих људи, допуштала да се о њима говори лоше, да се стављају у кош најгорих, а они су били најбољи.

"Ми хоћемо да им вратимо достојанство", истакао је Вулин.

Битка на Кошарама, између припадника Војске Југославије и ОВК које је подржавала Војска Албаније и НАТО авијација, почела је нападом ОВК 9. априла, а званично је завршена 14. јуна 1999. године.

Битка се водила око граничне карауле Кошаре, на граници тадашње СРЈ и Албаније, а одбрана Кошара спречила је копнену инвазију на Србију и онемогућила прекид комуникација међу српским формацијама.