Aa

Aa

Министар Вулин: Јавне личности одговорне за своје понашање у медијима

Министар Вулин: Јавне личности одговорне за своје понашање у медијима

Читај ми

ВРАЊЕ - Министар за рад, запошљавање, борацка и социјална питања Александар Вулин упутио је данас поруку свим учесницима јавног живота да ако се у медијима буду понашали насилнички и прибегавали насиљу могу очекивати да ће Центар за социјални рад закуцати на њихова врата и тражити разјашњење.

Он је навео да је Центар за социјални рад Београда већ саслушао три позната пара.

“Центар за социјални рад града Београда већ је саслушао три врло позната медијска пара, о којима се нешто говорило, а некада и директно пред камерама показало насиље у породици. Сви до једног су насиље негирали, као да га никада није било”, рекао је Вулин новинарима, на Међународни дан борбе против насиља над женама.

Министар је замолио и медије да или не преносе “ријалитије где туку једни друге”, или да их пренесу баш такве какви јесу, јер морају бити свесни да је такво понашање недопустиво.

“Све јавне личности имају одговорност за своје понашање, а и медији, које наравно, нити желим и не могу да уређујем, али могу да их молим, морају да покажу које је то понашање које је прихватљиво и дозвољено, а које је то понашање које треба показати баш таквим каквим јесте- срамотно и недопустиво”, рекао је Вулин.

Обраћајући се познатим паровима, као и свим учесницима јавног живота, нагласио је да свако ко се у медијима буде понашао насилнички, свако ко у медијима буде прибегавао насиљу, у домену његовог

министарства, “бар ће бити саслушан и може очекивати да ће Центар за социјални рад закуцати на његова врата и тражити изјашњење”.

Министар каже и да нема разлике између тога да ли је неко познати или не, а да чак има већа одговорност ако је познат.

“Молим медије да такво понашање прикажу таквим каво јесте, да не уживају у њему, да га не преносе, или бар да га прикажу у најгорем могућем светлу, а Центар за социјални рад у домену своје одговорности тражиће изјашњење сваког од таквих”, подвукао је Вулин.