Aa

Aa

Министар Вулин: Извештај Амнестија неистинит и злонамеран

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Извештај Амнестија неистинит и злонамеран

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је извештај Амнести интернешнала злонамеран и неистинит, оцењујући да је он направљен са циљем да се опере савест великих земаља које се затварају иза ограда и граница када су у питању мигранти.

Наводећи да се велике земље затварају иза граница и ограда он је новинарима рекао да се онда пребацује малој и хуманој земљи као што је Србија да у нечему није довољно успешна или да нешто није довољно добро урадила.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подсетио је да је седиште Амнести интернешнала налази у Лондону који је заштићен врло високим оградама и капијама које су постављене на граници Велике Британије.

"Подсетићу вас да су на тим границама мигранти умирали покушавајући да прескоче ограде, да су страдали у возовима у којима су покушавали да се провлаче испод препрека када су путовали из Француске. Подсетићу да миграната у Великој Британији нема ", рекао је Вулин.

Што се Србије тиче он је рекао да Амнести интернешнал има велики утицај који треба да искористи на Владу Велике Британије да се шест, седам хиљада људи који се налазе у Србији одмах пребаце у Велику Британиију где ће им сигурно бити боље, где ће њихови азилни захтеви бити биље процесуирани...

"Нека Амнести интернешнал употреби свој велики утицај да отворе границе Европе, а не да упире прстом у Србију која је најотворенија и најхуманија земља у Европи" , порућио је Вулин.

Он је што се Србије тиче рекао да Амнести интернешнал дође у било који камп у Србији без питања и без провера и нека се увере у истину, а нека покушају да то ураде у некој другој земљи, па и у Великој Британији.

Коментаришући известај Аманести интернешнала, он је рекао и да бројеви које помиње та органиyација нису тачни јер су мигранти у азилној продедури која није завршена.

Вулин је додао и да највећи број тих људи није више у земљи јер поднесу захтев за азил, ал не желе да добију азил већ само да регулишу свој правни статус, а онда то време користе да на било који начин напусте Србију.