Aa

Aa

Министар Вулин и фудбалери поделили пакетиће деци без родитеља

Министар Вулин и фудбалери поделили пакетиће деци без родитеља

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поделио је данас у "Кући фудбала" у Старој Пазови пакетиће деци без родитељског старања из Сремског округа.

Хуманитарној акцији присустовали су фудбалери Партизана Дарко Брашанац и Ненад Маринковић, као и њихов колега из Црвене звезде Марко Петковић.

Деца су имала прилику да се друже са фудбалерима и присуствују позоришној представи.
"Деца су нешто највердније и најдрагоценије што имамо, то што раде хранитељи није посао и не раде због новца, већ чине најлепшу могућу ствар коју једно људско биће може да пружи другом. Они враћају наду свима, посебно онима према којима живот није био поштен и пружају руку да им живот буде бољи. Хвала вам на томе", рекао је Вулин.

Он је додао да Влада Србије неће штедети на социјалним давањима.
"Ниједна динар неће бити умањен, то се односи на родитељске, дечије и породиљске додатке. Ова влада је посвећена очувању стандарда грађана како не би осетили кризу. Тридест одсто буџета које добије наше министарство, што је 155 милијарди динара, 90 одсто иде на социјална давања", рекао је Вулин.

Манифестацији у Старој Пазови присуствовали су и некадашњи репрезентативци Ивица Краљ и Миливоје Ћирковић, као и директор млађих категорија у ФШ Митар Мркела.
"Нисмо штедели на малишанима, али на свему осталом јесмо. Они су наша будућност, ко зна колико будућих фудбалера и председника је овде са нама, ко зна колико пута ћемо слушати химну када буду освајали медаље и то не може да се плати. Дечији осмех нема цену", поручио је Вулин.

Хуманитарну акцију организовали су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Спортски центар Фудбалског савеза Србије.