Aa

Aa

Министар Вулин гласао за МАМЕ

Министар Вулин гласао за МАМЕ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са иницијаторкама кампање „П(Б)раво за маме“ - Аном Бабовић, Наташом Чорбић и Јованом Ружичић.

Ана Бабовић похвалила је Министарство које финансира породиљска права али и указала на проблеме у начину исплате накнаде зарада женама на породиљском одсуству апелујући да се изменом Закона о финансијској подршци породици са децом уместо принципа рефундације послодавцу примени принцип директне исплате накнаде зараде из републичког буџета на рачун породиље. Такође је указано на проблем који имају послодавци приликом прикупљања великог броја докумената за остваривање тог права.

Министар Вулин је исказао разумевање за проблем и заинтересованост за његово брзо решавање кроз измене и допуне Закона о финансијској подршци породици са децом које су току и чије се усвајање очекује до краја године. Министар је позвао представнице кампање да активним учешћем у радној групи која ће се бавити изменама и допунама Закона, допринесу изналажењу оптималног решења за проблеме са којима се суочавају породиље.