Aa

Aa

Министар Вулин честитао свим грађанима Србије Међународни празник рада

Министар Вулин честитао свим грађанима Србије Међународни празник рада

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин честитао је данас свим грађанима Србије Међународни празник рада, 1. мај, и поручио да држава Србија не служи ничему другом, него да води рачуна о своји грађанима, на првом месту о људима који живе од свог рада.

"Међународни празник рада је прилика да се замислимо и видимо докле смо стигли са борбом за радничка права. Да ли смо нешто успели да унапредимо, да ли смо у овим тешким временима успели да сачувамо постигнути ниво радничких права", рекао је Вулин Тањугу.

Напомињући да се незапосленост смањује, али никад довољно, Вулин је истакао да је на нама да се за то сви заједно боримо.

"За празник рада тереба да разумемо да нисмо у рововима, да су синдикати, послдавци, држава на истој страни - на страни човека који живи од свог рада и само тако ће Србија бити боље и правденије место за живот", истакао је министар.

Према његовим речима, након 12 годна пљачкашке приватизације Србија не може одамх да буде богатије место, али може да буде праведније и боље, и већ јесте.

"Искрено сам поносан на историју радничког покрета у нашој земљи као што сам поносан на људе који живе од свог рада.Они сваког дана показују да је суштина људског постојања рад и борба за бољу будућност наше деце", нагласо је Вулин.

Он је изразио наду да ћемо следећи Први мај дочекати у још бољим условима, већим приликама и могућностима за рад и запошљавање.

"Надам се да ћемо имати прилику да иза себе оставимо земљу на коју ће наша деца бити поносна. Родили смо их заслужују да им оставимо земљу у којој вреди живети", истакао је министар.