Aa

Aa

Министар Вулин честита грађанима Србије Светски дан породице

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин честита грађанима Србије Светски дан породице

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, честита свим грађанима Србије Дан породице који се обележава у целом свету у циљу промоције породичних вредности.

"У временима сиромаштва и несигурности схватимо да је породица последња брана промењеним вредностима у свету у коме социјалне разлике и неправда све више постају правило а све мање изузетак. Управо зато држава мора да учини све како би се и у идејама и у свакодневном животу вратила породици као основној вредности и темељу друштва који ће нас очувати у тешким и несигурним временима. Желим да Светски дан породице буде прилика да онима до којих нам је стало кажемо колико су нам вољени и важни и да следећи дочекамо у праведнијој, срећнијој и многољуднијој Србији", поручио је министар Вулин.

Генерална скупштина УН прогласила је 1993. године 15. мај Светским даном породице како би охрабрила земље чланице да препознају потребу за оснаживањем породице као институције. Tема овогодишњег Дана је "Снажнија породица, снажнија заједница".