Aa

Aa

Министар Вулин: Без једностраних потеза у решавању мигрантске кризе

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Без једностраних потеза у решавању мигрантске кризе

Читај ми

АМСТЕРДАМ - Представници земаља западнобалканске руте обавезали су се данас на састанку у Амстердаму да ће радити заједно на решавању мигрантске кризе и да ће се уздржавати од унилатералних потеза, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Закључак састанка је оно што је Србија суштински све ово време предлагала и тражила, а то је да се сви морају уздржавати од унилатералних мера и да све што радимо морамо радити заједно", рекао је Вулин Танјугу.

Вулин је навео да су Европска комисија и учесници састанка сагласни да је Србија показала изузетну организованост и хуманост и да је једна од земаља за пример како треба решавати проблеме на мигрантским рутама.

Он је додао да проблеми узроковани мигрантском кризом погађају све земље и да се не могу решавати одлуком ниједне државе појединачно.

На састанку у Амстердаму, који је одржан на маригнама неформалног састанка министара унутрашњих послова ЕУ о мигрантској кризи, учествовали су представници Србије, Грчке, Хрватске, Словеније, Аустрије, Немачке и Холандије, као земље председавајуће ЕУ.

Поред Вулина, који је и шеф радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова у Србији, састанку је присуствовала и директорка Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић.

Министри унутрашњих послова ЕУ почели су данас у Амстердаму неформални састанак на којем разговарају о опцијама за продужавање привремених пограничних контрола у Шенген зони како би се контролисао прилив миграната.