Aa

Aa

Министар Вулин: 5.000 динара помоћи и за пензионере ван Србије / Пензионери нису ничији терет

Министар Вулин: 5.000 динара помоћи и за пензионере ван Србије / Пензионери нису ничији терет

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће по први пут помоћ бити исплаћена и пензионерима којима место пребивалишта није Србија.

"На директан налог премијера Вучића, Влада Србије доноси одлуку да се и свим пензионерима који су пензију зарадили у Србији, а живе ван територије наше земље такође исплати помоћ од 5.000 динара. На овај начин премијер је у име владе и читавог друштва желео да изрази захвалност што су сви ови људи зарадили пензију у Србији и што су и они допринели да Србији ипак буде боље", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Он је приликом обиласка Клуба за старе Стари Град рекао да ће помоћ бити исплаћена и за око 50.000 пензионера, колико их живи ван територије Србије и да су средства обезбеђена из редовног пословања ПИО фонда.

Он је истакао да ће за те намене бити додељено око 289 милиона динара и да ће тај новац пензионери добити током децембра.

"Захваљујући бољем раду Фонда и далеко бољој уплати доприноса, који су ове године за 13,4 милијарди динара већи од планираног, можемо да исплатимо и ову надокнаду" нагласио је Вулин.


Пензионери нису ничији терет

Вулин се данас дружио са пензионерима у Дневном клубу за за старије "Стари Град" и том приликом поручио да пензионери и наши старији нису ничији терет и да је Влада Србије дужна да брине о њима, јер су они ову земљу створили.

"Ништа од успеха које је Србија почела поново да доживљава не би било могуће без вас и васег стрпљења, одговорности, озбиљности и понављања оног што сте већ једном урадили у младости" рекао је Вулин обраћајући се корисницима тог Дневног клуба.

Он је истакао да сваки пут када Влада Србије уради несто добро, и бар мало успе да побољша материјални положај наших старијих суграђана "ми смо поносни и срећни због тога јер знамо за кога то радимо".

"Знамо да то радимо за генерацију која је створила оно чиме се поносимо и на шта се наслањамо и што остављамо и генерацији која долази после нас. Надам се да ће бити прилике да једног дана о мојој генерацији неко мисли тако добро као што ми мислимо о вама", нагласио је Вулин.

Председница дневних боравака и клубова за старије на територији града Београда Надежда Николић рекла је да корисници таквих установа имају пуно актвности.

"Свако ко се учлани себе пронађе у некој активности и то му да вољу за живот и продужи га. Позивам све који су отишли у пензију или се припремају за пензију, да дођу, да се дружимо и да своје живот продуже", додала је Николић.

У оквиру Дневног клуба за старије Стари Град, ове године је отворен за сада јединствен у Београду и Србији едукативно- креативни центар у коме наши старији суграђани могу да похађају сколе рацунара, енглеског језика, савладају вештине израде предмета од дрвета и слично.