Aa

Aa

Министар Селаковић са представницима удружења за неговање традиције

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЗА НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ

Министар Селаковић са представницима удружења за неговање традиције

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Р. Србије Никола Селаковић састао се данас са представницима удружења за неговање традиције ослободилачких ратова Србије, са којима је разговарао о унапређењу сарадње између удружења и министарства, као и о новим заједничим пројектима.

 

Министар Селаковић је рекао да су Срби народ који има богату традицију ослободилачких ратова, те да однос према сопственој историји и културном наслеђу представља елемент поштовања. Он је навео да младе генерације морају да уче о вредности слободе, и како је Србија кроз ратове своју независност скупо платила.

 

Говорећи о датумима различитих годишњица из протеклих ратова, као и спомен обележјима, министар Селаковић је позвао представнике удружења да дају своје предлоге нових меморијала и предлоге догађаја, које би у будућности постали део званичног календара Р. Србије.

 

Представници удружења поздравили су иницијативу, те упознали министра са својим радом, али и проблемима са којима се суочавају. Они су оценили да је потребна још ближа сарадња удружења са министарством, посебно када је реч о заједничком обележавању догађаја из прошлости, како у Р. Србији, тако и ван ње.

 

Присутни су се усагласили да је потребно да удружења буду јединствена и да имају заједничке пројекте у циљу њихове лакше реализације, а који би били подржани и од стране државе.