Aa

Aa

Министар Селаковић потписао Споразум о преузимању интернет странице www.prvisvetskirat.rs

Министар Селаковић потписао Споразум о преузимању интернет странице www.prvisvetskirat.rs

Министар Селаковић потписао Споразум о преузимању интернет странице www.prvisvetskirat.rs

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и Бојан Радојичић из Ужица, потписли су Споразум о преузимању неограничених права над интернет страницом. Предмет овог споразума је преузимање интернет странице www.prvisvetskirat.rs са свим њеним садржајем.

 

Министар Селаковић је рекао да живимо у времену у коме се људи питају шта држава може да уради за појединца, али да се ретко ко пита шта може да уради за државу. Он је указао да је Бојан Радојичић млад човек, ентузијаста из Ужица, пре дванаест година почео да дигитализује базу везану за српску славну ратничку епопеју балканских ратова и Првог светског рата.

 

„Плод тог његовог рада и ентузијазма јесте сајт www.prvsvetskirat.rs под којим данас газдује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, зато што је Бојан одлучио да поклони, односно да донира вођење овога сајта самом Министарству, а Министарство да помогне у сарадњи са њим, да се он попуњава и додатно храни оним подацима који су везани за ову славну мученичку, али победничку епопеју српског народа“, рекао је Селаковић након потписивања Споразума о преузимању интернет странице.

 

Говорећи о сајту, Селаковић је рекао да ће се при сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, налазити о домен www.prvsvetskirat.rs, који ће, према његовим речима, омогућити испуњавање надлежности Министарства везаних за вођење евиденције о свим ратним меморијалима, како у земљи тако и у иностранству.

 

„Бојан је својим примером показао шта појединац може да уради за своју државу и за свој народ. И докле год има оваквих људи, у Србији и у српском народу, знамо да нећемо нестати“, нагласио је министар Селаковић.

 

Фото Ненад Костић