Aa

Aa

Министар Селаковић посетио реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у Ужицу

Министар Селаковић посетио реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у Ужицу

Министар Селаковић посетио реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у Ужицу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, обишао је у Ужицу, реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом. 

 

,,Овде смо се окупили пре више од пола године, сусрео сам се тада са представницима свих 10 удружења особа са инвалидитетом у Граду Ужицу, разговарали смо о томе шта су њихови највећи проблеми и три удружења која окупљају готово 130 чланова пожалила су се тада на услове у којима раде и обављају своје активности“, рекао је министар Селаковић.

 

Он је истакао да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз конкурсе које спроводи Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, подржало рад 10 ужичких удружења. 

 

,,Ове године за њихов рад одвојили смо 3 милиона 387 хиљада динара, а за само ова три удружења, чије смо просторије данас посетили, издвојили смо милион и 104 хиљаде динара“, нагласио је министар.

 

Селаковић је рекао да Удружење мултипле склерозе Златиборског округа, Удружење за помоћ недовољно развијеним особама ,,Анђели“ и Удружење за помоћ особама са аутизмом за свој рад користе просторије Дунав осигурања и истакао да је та компанија, на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уложила више од милион динара ради реконструкције тих просторија.

 

У свом обраћању, министар је захвалио руководству Дунав осигурања и Граду Ужицу на подршци коју пружају удружењима особа са инвалидитетом, рекавши да на тај начин, заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дориносе стварању Србије без баријера, што је један од главних приоритета овог Министарства.

 

Обиласку реконструисаних просторија присуствовао је директор Главне филијале Дунав осигурање у Ужицу Бранко Симић и градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић.