Aa

Aa

Министар Селаковић отворио 7. Сабор човекољубља

Министар Селаковић отворио 7. Сабор човекољубља

Министар Селаковић отворио 7. Сабор човекољубља

Читај ми

„Живимо у времену у којем појединац постаје центар света, а када је појединац центар света, онда је тај свет нешто што прераста у изобиље себичлука у којем се нарушава и раздире породица као основна ћелија друштва из којег потиче све“, истакао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић отварајући 7. Сабор човекољубља Србије, који организују Црвени крст Чукарица и Градска општина Чукарица.

 

Селаковић је истакао да је у данашње време промовисање човекољубља, нешто што је ретко, и што заслужује сваку похвалу И подршку, јер понекад представља борбу са ветрењачама.

 

„Ми смо друштво у којем стари заузимају веома значајан проценат нашег становништва, када је већ то тако то значи да је задатак јасан, они који су млађи треба да буду спремни да им притекну у помоћ”, оценио је Селаковић и додао да је много оних којима потребна помоћ.

 

„Довољно је сетити се времена великих поплава, сетити се пандемије Ковида 19, и колико су тада тимови волонтера Црвеног крста били неизоставан део сваке локалне организације, која се трудила да помогне онима којима је помоћ била најпотребнија и до којих је требало она да стигне, јер ти нису могли сами да дођу до помоћи”, указао је министар.

 

Селаковић ја рекао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања има блиску и партнерску сарадњу са организацијом Црвеног крста, која ће у наредном периоду бити још више унапређена и ојачана.