Aa

Aa

Министар Селаковић обишао радове у оквиру Спомен-комплексa на Чегру код Ниша

Министар Селаковић обишао радове у оквиру Спомен-комплексa на Чегру код Ниша

Министар Селаковић обишао радове у оквиру Спомен-комплексa на Чегру код Ниша

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић посетио је Спомен-комплекс на Чегру код Ниша и том приликом обишао радове у оквиру овог Спомен-комплекса који су започети прошле године, захваљујући средствима које је уложило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Селаковић је рекао да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у ове радове уложило преко 5 милиона динара, 4 милиона 311 хиљада у уређење саме спомен куле, старог споменика и бисте Војводи Синђелићу, као и 710 хиљада динара за партерно уређење.

 

,,Оно што желим посебно да нагласим јесте да ово нису потпуни радови на уређењу овог овде места. Наша идеја и идеја Министарства за рад јесте да се у оквиру овог комплекса, подигне један објекат са савременим мултимедијалним садржајима који ће свим посетиоцима Чегра, а највише онима који су најмлађи, који овде долазе у склопу ђачких екскурзија дочарати саму атмосферу Чегарске битке уз савремене мултимедијалне дигиталне ефекте, дочарати им, дакле, само поприште битке у време њеног одвијања. То јесте план и идеја нашег Министарства, да на различитим местима у Србији, која су знаменита места по великим историјским збивањима правимо такве садржаје, а жеља нам је да управо први такав буде подигнут овде на брду Чегар крај Ниша“, истакао је министар.

 

Селаковић је изразио задовољство поводом радова који се одвијају планираном динамиком и и рекао да ће за мање од два месеца овај комплекс дочекати спремно прославу 215. годишњице чувене Чегарске битке.