Aa

Aa

Министар Селаковић на обележавању 25. годишњице од почетка „Битке на Кошарама“ у Крушевцу

Министар Селаковић на обележавању 25. годишњице од почетка „Битке на Кошарама“ у Крушевцу

Министар Селаковић на обележавању 25. годишњице од почетка „Битке на Кошарама“ у Крушевцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић присуствовао је обележавању 25.годишњице од почетка „Битке на Кошарама“ у Крушевцу.

 

„Само онај кога покољења помињу је имао смисао свога живота. За онога ко је вредан заборава, каже се непоменик, дакле ни у молитви га не спомињемо. А поставља се дакле питање, зашто бисмо ми некога помињали и зашто су данас овде поменути борци 125. легендарне моторизоване бригаде која је примила удар непријатеља у рејону Кошара, бројно надмоћнијег, надмоћнијег и у ваздуху и на копну и успела да издржи озбиљан удар да се консолидује и добије додатну снагу  на Васкрс 1999. године. Одговор је један. Овде пред нама на овим спомен плочама стоје имена људи  чији је живот имао смисао. Тај смисао је сажет у реченици  да се Отаџбина у рату брани, а да се у миру чува. И онај ко живи у складу са тим начелима, да Отаџбину  свакога дана чува, а не дај Боже ако се зарати да је брани, он има смисао свога живота. Где ћете већу почаст него да вас спомињу, не само једног дана у години, већ свакога дана,“ рекао је министар на обележавању 25.годишњице од почетка Битке на Кошарама.

 

Селаковић је указао да је то  политика ове Владе, коју је поставио председник Републике Александар Вучић, која постоји у последњих 12. година,  за разлику од  политике неких других, који су се трудили да својим делањем и деловањем  обесмисле сваку  жртву која је дата, уклесана овде именом и презименом  на овим плочама.

 

,,Kако су наше генерације предака одрастале уз живу реч о Лазару и Милошу  и Косову, да је та херојска и јуначка вертикала српског народа вредна помена, вредна поштовања, вредна славе, само тако наш живот на овој српској земљи има смисла, јер онда знамо колике су жртве наши преци подносили, да бисмо ми живели у земљи слободној, у земљи сувереној и у земљи самосталној. Наше жртве данас подносе се радом, подносе се марљивошћу, подносе се и градњом културе сећања јер онда има смисла и да смо хришћани и да смо Срби и да смо грађани Србије. Без тога, где год у свету да одете да живите, биће вам свеједно и неће вам бити битно ни којим језиком говорите, ни коме се Богу молите, ни ко су вам били преци,“ истакао је министар Селаковић у свом обраћању.

 

Поред министра Селаковића, присутнима су се обратили генерали Драган Живановић и Владимир Лазаревић.

 

Министар Селаковић положио је венац на Споменик погинулим припадницима 125. моторизоване бригаде и свим погинулим на Косову и Метохији и обишао Спомен собу у касарни у Крушевцу.