Aa

Aa

Министар Селаковић на обележавању 148 година Црвеног крста Србије

Министар Селаковић на обележавању 148 година Црвеног крста Србије

Министар Селаковић на обележавању 148 година Црвеног крста Србије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић присуствовао је свечаности поводом обележавања 148 година постојања и рада Црвеног крста Србије.

 

У свом обраћању, министар Селаковић указао је на значај обележавања оваквих датума и подсетио да Црвени крст Србије представља најстарију организацију Црвеног крста на Балкану и у читавој Југоисточној Европи.

 

,,Црвени крст је данас, свакако, један од главних прегалаца  хуманитарног деловања државе Србије и читавог нашег друштва. Оно што треба да нагласимо јесте, да, нажалост, у једном делу постхришћанске културе која је захватила велики део света, ово је једини симбол  хришћанства који је наставио да делује. Зато вас све молим, читаво наше друштво, да не дозволимо да то буде једини симбол хришћанства који ће у Србији деловати“, поручио је министар Селаковић на обележавању јубилеја Црвеног крста Србије.

 

Селаковић се осврнуо на подршку коју Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Влада Републике Србије пружају раду Црвеног крста Србије и изразио уверење да ће та подршка бити још јача у будућности.

 

Поред министра Селаковића, свечаности су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Порфирије, министарка здравља Даница Грујичић, представници Министарства просвете и Министарства за демографију и бригу о породици и други.