Aa

Aa

Министар Ђорђевић у посети Дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима

Министар Ђорђевић у посети Дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима

Министар Ђорђевић у посети Дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са својим сарадницима, посетио је Дечије одмаралиште Црвеног крста Србије у Баошићима, које је први пут након 35 година од изградње реконструисано захваљујући средствима која је обезбедило ресорно министарство.

 

За реконструкцију објекта издвојено је 30 милиона динара, у оквиру Споразума о сарадњи, који су потписали министар Ђорђевић и генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић у априлу ове године, а чија је укупна вредност 433.300.000‬ динара.‬

 

У одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима ће током летње сезоне, од 18. јуна до 31. августа 2019.године, на опоравку бити 1.830 децe, а у време посете министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у њему борави 247 деце .

 

“Веома сам задовољан што смо успели да деци обезбедимо објекат за рехабилитацију и рекреацију какав и заслужују. Деца су наш приоритет И ресорно министарство ће наставити да улаже максималне напоре како би им омогућили све што им је потребно”, рекао је Ђорђевић.

 

Деца која ће ове године бити на мору у одмаралишту Црвеног крста Србије су деца из: енклава на Косову и Метохији, деца корисници народних кухиња и из породица које примају пакете хуманитарне помоћи, деца из хранитељских породица, ђаци пешаци, деца из социјално угрожених породица грађана Београда, деца из домова за незбринуту децу и деца која су добила наградно летовање од Црвеног крста Србије. 

 

Деца која се упућују на опоравак узраста су од 7 до 14 година старости, опоравак сваке групе траје десет дана, у Одмаралишту имају 5 оброка и дневне и вечерње едукативне и забавне радионице које заједнички реализују с волонтерима Црвеног крста. На плажи одмаралишта дежурају обучени спасиоци Црвеног крста док је за непливаче организована и школа пливања.