Министар Ђорђевић у Мексику: Србија је земља перспективе

Министар Ђорђевић у Мексику: Србија је земља перспективе

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након инаугурације новоизабраног председника Сједињених Мексичких Држава Андерса Мануела Лопеза Обрадора, имао је прилику да лично пренесе честитку и поруку председника Републике Србије Александра Вучића и додао да се лично нада наставку добре сарадње двеју земаља.

 

Министар Ђорђевић је на маргинама инаугурације разговарао и са привредницима Мексика и поручио им да је Србија земља перспективе и позвао их да инвестирају у Србију.

 

„Једна од највећих иностраних компанија у Србији је управо у власништву инвеститора из Мексика. Сарадња наших земаља је добра и надамо се доласку нових инвеститора“ истакао је Ђорђевић.

 

Након инаугурације Ђорђевић је имао прилику да разговара са Николасом Мадуром, председником Венецуеле.

 

У разговору са потпредседницом Државне думе Руске Федерације Олгом Епифановом, министар Ђорђевић се осврнуо на добру сарадњу Русије и Србије и захвалио Русији на принципијелном ставу када је Србија у питању.

 

„Србија и Русија гаје традиционално добре односе, који су унапређени и пријатељством председника Вучића и председника Путина“, рекао је он.

 

Министар Ђорђевић и министар спољних послова Републике Еквадор Jосе Самуел Валенсиа Аморес разговарали су о актуелним темама и разменили искуства из различитих области.

 

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, који се у целом свету обележава 3. децембра и унапређењу положаја ОСИ у Србији, Ђорђевић је разговарао са гувернером из државе Вашингтон Цирусом Хабибом, који није крио одушевљење када му је министар уручио визит карту израђену на Брајевом писму.

 

Током боравка у Мексику, Ђорђевић је посетио антрополошки музеј, савремене и модерне уметности, као и дворац Чапултепек.