Aa

Aa

Министар Ђорђевић се састао са амбасадорком Бразила, Изабел Кристином де Азеведо Хејверт

Министар Ђорђевић се састао са амбасадорком Бразила, Изабел Кристином де Азеведо Хејверт

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадорком Федеративне Републике Бразил у Србији Њ.Е. Изабел Кристином де Азеведо Хејверт.

На састанку је обострано истакнута важност даљег унапређења сарадње на свим нивоима, као и значај неговања традиционално добрих и пријатељских билатералних односа и развоја сарадње у областима од обостраног интереса, а посебно у домену социјалног осигурања.

Министар Ђорђевић је истакао да билатералну сарадњу са Федеративном Републиком Бразил одликују традиционално пријатељски односи и нагласио да постоји простор за даље унапређење односа у свим областима које су у надлежности овог министарства, посебно имајући у виду наше билатералне капацитете. Такође, министар Ђорђевић је упознао амбасадорку Хејверт са планом рада Министарства у наредном периоду и истакао да ће приоритет бити успостављање финансијске контроле у циљу достизања пуне транспарентности и стварања функционалног система.

Амбасадорка Хејверт је честитала министру Ђорђевићу на именовању на функцију министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и потврдила спремност за даљи развој билатералних односа. Предложила је да се размотри могућност унапређења сарадње у области оснаживања жена и питања родне равноправности.