Aa

Aa

Министар Ђорђевић састао се са представницима Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“

Министар Ђорђевић састао се са представницима Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са представницима Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“.

Министар Ђорђевић захвалио се на свеукупној несебичној подршци коју је Фондација „Човекољубље“ пружила у циљу подршке избеглим и интерно расељеним лицима, као и током мигрантске кризе. „Добротворну фондацију Српске православне цркве „Човекољубље“ препознајемо као поузданог партнера и жеља ми је да ту сарадњу проширимо у области подршке маргинализованим категоријама друштва, у циљу њихове ресоцијализације“, изјавио је министар Ђорђевић.

Управница програма Фондације „Човекољубље“ Марија Вранешевић захвалила се на одличној сарадњи коју Фондација има са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и истакла да простора за проширење свакако има, имајући у виду да већина пројеката које реализује Фондација „Човекољубље“ има додирних тачака са осетљивим и рањивим групама, за које је надлежно ово министарство. Управница програма Фондације „Човекољубље“ је најавила велики трогодишњи пројекат који за циљ има програм ресоцијализације за оболеле од ХИВ-а у Србији, а који би ова Фондација желела да реализује у сарадњи са министарством.

Министар Ђорђевић је нагласио да министарство такође припрема низ нових пројеката и платформи, као и да ће у реализацији пројеката инсистирати на транспарентности и потпуној финансијској контроли.