Aa

Aa

Министар Ђорђевић са заменицом шефа агенција Уједињених нација за жене Сабином Фрејзер

Министар Ђорђевић са заменицом шефа агенција Уједињених нација за жене Сабином Фрејзер

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са заменицом шефа агенција Уједињених нација за жене Сабином Фрејзер и информисао је о раду и плановима новоформираног Сектора за антидискриминацију и унапређење родне равноправности.

 

Једна од тема састанка била је успостављање стратешке сарадње у области родне равноправности. Имајући у виду да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања једини надлежни извршни механизам за унапређивање родне равноправности, агенција Уједињених нација за жене иницирала је успостављање стратешке сарадње, која ће резултирати потписивање Меморандума о сарадњи.    

 

Госпођа Фрејзер изразила је задовољство досадашњом сарадњом Министарства са националном канцеларијом агенција Уједињених нација за жене као и напретком који Србија остварује у циљу достизања високог степена родне равноправности.

 

Министар Ђорђевић указао је на значај међународне и регионалне сарадње у свим областима људских права, као и на значај подршке коју пружају међународне организације у погледу подршке капацитетима државне управе.