Министар Ђорђевић са представницима покрета за децу „Три плус“

Министар Ђорђевић са представницима покрета за децу „Три плус“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима покрета „Три плус“ из Чачка који су представили пројекат Поносна картица 2018 „Цена минус за 3+“, који је реализован са градом Чачком.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ова невладина организација представља прави пример добре праксе када је у питању пружање подршке за пораст наталитета.

 

„Министарство подржава и цени велике напоре које ова организација улаже стварајући могућност за побољшање демографске слике Србије. Ова акција јасан је показатељ њихове жеље да охрабре све оне који планирају проширење своје породице. Колико је решење овог проблема битно за нашу земљу показује и то да је председник Републике Србије Александар Вучић стао на чело тима који активно ради на побољшању демографске слике Србије и доношењу мера које подстичу наталитетет.“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је још једном подсетио да је Влада Србије донела нови Закон о финансијској подршци породици са децом кроз који се спроводе мере за подстицај рађања, а подразумевају да ће родитељи за прво дете добијати једнократно 100.000 динара. За друго 10.000 - 24 месеца, а за треће дете имаће 12.000 у току десет година.  Родитељи који добију четврто дете примаће 18.000 динара, такође у периоду од 10 година.

 

Поносна картица 2018 „Цена минус за 3+“ намењена је породицама са троје и више деце и доноси попусте у бројним правним субјектима.

 

Реализује се у сарадњи са локалним самоуправама (које покрету достављају имена мајки са троје и више деце) и Покрета за децу Три плус (који је потписник уговора са правним субјектима о попусту).