Aa

Aa

Министар Ђорђевић са пензионерима у Дневном центру и клубу за дружење "Радана Пупић"

Министар Ђорђевић са пензионерима у Дневном центру и клубу за дружење "Радана Пупић"

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је недавно отворен Дневни центар и клуб за старије „Радана Пупић“ где је рекао да ће  Влада Републике Србије наставити да ради на томе да обезбеди још боље услове живота пензионерима.

 

„Свестан ситуације у којој се налазе пензионери, инсистираћу на томе да се пензије увећавају из године у годину, у складу са могућностима буџета Републике Србије, јер наши грађани који припадају категорији „треће доба“ заслужују бољи стандард живота“, нагласио је Ђорђевић и додао да Влада Србије никада неће заборавити наше најстарије, јер памти шта су све учинили за бољу будућност свих грађана наше земље.

 

Према речима министра, пензије не смеју да прате раст цена на мало, већ морају да расту много више од тога.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је овај дневни клуб добар пример функционисања једне установе која брине о старима и да ће бити задовољан када овакви дневни центри буду отворени у сваком месту у Србији.

 

„Ресорно министарство има разумевање за потребе које имају наши најстарији грађани, и желим да они знају да ћемо наставити вредно да радимо како би им обезбедили здравије, лепше и богатије „треће доба““, поручио је министар Ђорђевић.


Поред министра Ђорђевића, Дневни центар и клуб за дружење најстаријих суграђана "Радана Пупић" на Аутокоманди, обишли су и министар финансија Синиша Мали и градоначелник Београда Зоран Радојичић.