Министар Ђорђевић са новим амбасадором Белгије о интензивирању сарадње

Министар Ђорђевић са новим амбасадором Белгије о интензивирању сарадње

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  разговарао је са новопостављеним амбасадором Краљевине Белгије у Републици Србији Њ.Е. Кунрадом Адамом, пожелео му успешан мандат у нашој земљи и истакао да се нада даљој успешној сарадњи наше две земље.

 

Како је један од приоритета Министарства смањење броја незапослених лица, министар је предложио да се организују заједничке активности привредних комора двеју земаља, као и сусрети предузећа и привредника како би се идентификовали потенцијали и отворила нова радна места, а што је недавно и премијерка Ана Брнабић пренела белгијском колеги.

 

Министар Ђорђевић представио је рад ресорног министарства на побољшању положаја особа са инвалидитетом у Србији, где је посебно истакао недавно завршени Сајам књига, где је рад Министартсва представљен под геслом „Ј=ДНАКИ“, које управо скреће пажњу на чињеницу да су сви грађани Србије једнаки и да држава настоји да свима пружи исте шансе за рад, образовање и свакодневне активности.

 

Амбасадор Адам захвалио је на пријему и рекао да је заинтересован за даљи наставак сарадње, као и да Србија може да рачуна на даљу подршку на европском путу. Изразио је спремност за реализацију заједничких активности, у циљу добробити грађана Србије и Белгије.