Aa

Aa

Министар Ђорђевић са директорима центара за социјални рад и установа социјалне заштите

Министар Ђорђевић са директорима центара за социјални рад и установа социјалне заштите

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са директорима центара за социјални рад и установа социјалне заштите, како би се установило њихово функционисање у 2018. години у оквиру финансија и њиховог планског и наменског трошења буџетских средства.

 

„План нам је да од 1. јануара 2019. сви центри и установе социјалне заштите буду у систему трезора, што ће представљати значајан помак када је у питању трошење буџетских средстава и њихова контрола“, изјавио је Ђорђевић и нагласио да ће ово бити само још један у низу састанака који за циљ имају унапређење рада центара и установа, како је и обећао на почетку свог мандата.

 

Министар је најавио и рад на систематизацији центара за социјални рад и установа социјалне заштите којом би требало да се побољша и унапреди њихов рад. 

 

Ђорђевић је рекао да ће држава учинити напор да помогне и при запошљавању српског народа на територији Косова и Метохије, подстицајем за оснивања малих предузећа и прекфалификацијом радника где за то има потребе.

 

„Након посете председника Републике Србије Александра Вучића, грађани са КиМ-а добили су подршку, охрабрење и прилику да слободно искажу своје проблеме и да затраже помоћ. Због тога смо и разговарали са директорима центара са АП Косова и Метохије, јер они тачно могу да нам представе све потешкоће са којима се наш народ сусреће, као и да предложе начине на који Влада Републике Србије може да им помогне“, истакао је Ђорђевић.

 

Министар је рекао да је план да директори центара за социјални рад разговарају са грађанима са КиМ-а о њиховим проблемима, након чега ће се поново састати и установити какве конкретне мере ресорно министарство треба и може да предузме.

 

„Људи који живе на територији КиМ-а су грађани Републике Србије, а сви наши грађани морају да имају исте услове и могућности да изграде своју бољу будућност, без обзира у којем делу наше државе живе,  јер је то основни задатак Владе Републике Србије“, нагласио је Ђорђевић.

 

Састанку су присуствовали директори свих центара за социјални рад и установа социјалне заштите из целе Србије, укључујући и оне из АП Војводине и АП Косова и Метохије.