Aa

Aa

Министар Ђорђевић са амбасадорима Норвешке, EУ, САД и Турске

Министар Ђорђевић са амбасадорима Норвешке, EУ, САД и Турске

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  разговарао је са амбасадорима Норвешке, EУ, Сједињених Америчких Држава и Турске на скупу посвећеном оснаживању и запошљавању грађана, посебно рањивих група у Рашкој области, којем су присуствовали и представници Бошњачког националног већа.  

 

Ђорђевић je својим саговорницима пренео снажну одлучност Владе Републике Србије да унапреди положај мањина у српском друштву, посебан фокус биће на оснаживању жена, нарочито у локалним заједницама.

 

„Србија је пример државе која брине о положају мањина, што доказују и бројне похвале упућене Влади Републике Србије. Ако бих морао да се фокусирам на приоритете, подсетио бих на оно на чему председник Александар Вучић инсистира, а то је инвестирање у инфраструктуру  и даље развијање аутопутева, како би и најудаљенији делови Србије били повезани, и били интересантни за инвеститоре. Као министар, тврдим, да Влада Републике Србије у том смислу не раздваја Војводину, Рашку, Шумадију, источну Србију или Косово и Метохију. Све је то Србија и сви њени делови треба да буду равномерно развијени“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је овом приликом истакао и да је у току јавна расправа о Нацрту закона о родној равноправности и Закона о спречавању дискриминације, који ће допринети да и мушкарци и жене имају једнака права, не само на тржишту рада него и у свим сферама српског друштва.

 

,,Нови Пазар, Сјеница, Рашка и Тутин су посебно специфични градови због своје мултикултуралности. Република Србија је поносна нa културну и верску разноликост својих грађана, и омогући ће да сви њени грађани остваре сва своја права у складу са Уставом и законом“, истакао је Зоран Ђорђевић.

 

Скуп je организовала Амбасада Краљевине Норвешке у Београду, која је уједно и стратешки партнер Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.