Aa

Aa

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорима нордијских земаља - амбасадором Краљевине Норвешке Њ.Е. Арнеом Бјорнстадом, Републике Финске Њ.Е. Пертијем Иконеном, Краљевине Шведске Њ.Е. Јаном Лундином и Краљевине Данске Њ.Е. Андерсом Хоугардом, а састанку је присуствовао и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, како би разговарали о потенцијалној будућој сарадњи на тему међугенерацијске солидарности.

 

Према речима министра Ђорђевића, комуникација између генерација је веома важна,  млади и стари треба да уче једни од других и заједно допринесу заједници.

 

„Желимо да унапредимо социјалну димензију рада ресорног министарства. У области социјалне политике, нордијске земље предњаче и због тога смо одлучили да се обратимо управо њима за подршку“, рекао је Ђорђевић .

 

Амбасадори нордијских земаља изразили су спремност да подрже активности у области заштите деце и старијих грађана и захвалили министру на указаном поверењу.