Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Државе Кувајт

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Државе Кувајт

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Државе Кувајт

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Државе Кувајт Јусефом Ахмад Абдулсамадом са којим је разговарао о будућим заједничким плановима усмереним ка јачању сарадње две земље. 

 

Ресорни министар констатовао је добре билатералне односе Србије и Кувајта који су успостављени пре 56 година и навео да очекује да ће се у предстојећем периоду унапредити како економска тако и сарадња у областима које су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

 

У вези са наведеним, министар Ђорђевић предложио је да се кувајтској страни пошаљу Нацрти докумената којима би се и формално отпочела сарадња у областима од заједничког интереса. Такође, министар Зоран Ђорђевић предложио је и да треба организовати посету кувајтских привредника и инвеститора који би имали жељу да улажу у Србију. 

 

Њ.Е. Јусеф Ахмад Абдулсамад  истакао је да је његова жеља да економски односи Србије и Кувајта прате квалитет тренутних политичких односа. Његова Екселенција подсетила је да је основан Мешовити комитет за сарадњу Србије и Кувајта и да се нада да ће састанци тог тела постати учесталији и да ће допринети чвршћим односима две земље. Амбасадор Абдулсамад рекао је да Амбасада Државе Кувајт тежи да помаже општинама у Србији и поручио да је та земља донирала средства приликом великих поплава које су погодиле Србију пре неколико година.