Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Аргентине Естанислаом Завелсом

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Аргентине Естанислаом Завелсом

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Аргентине Естанислаом Завелсом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Аргентинске Републике у Републици Србији Естанислаом Завелсом о будућим активностима које би унапредиле односе ове две земље.

 

Министар Ђорђевић истакао је да су дугогодишње пријатељство и међусобно разумевање чврста основа да Србија и Аргентина унапреде досадашњу сарадњу, поготово у областима рада, запошљавања, социјалних питања и родне равноправности.

 

Према његовим речима, Србија и Аргентина су на истом путу који подразумева интензивнију сарадњу са Европском унијом, а како је нагласио, наша земља посебно цени став Аргентине, када је реч о непризнавању тзв. самопроглашене Републике Косово.

 

„Наша земља је захвална Аргентини на принципијелном и недвосмисленом ставу непризнавања једностране проглашене независности Косова, као и на континуираној подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије“, нагласио је Ђорђевић.

 

Амбасадор Аргентинске Републике у Републици Србији Естанислао Завелс захвалио је министру на пријему и истакао да ће се лично залагати за додатно унапређење сарадње Србије и Аргентине у току свог мандата. Како је навео, постоји много простора за заједничке активности које су од великог значаја за обе земље, које тренутно деле и једнаке циљеве економског и социјалног развоја.