Aa

Aa

Министар Ђорђевић посетио Удружење параплегичарa и квадриплегичара Опово

Glas Opova info servis

Министар Ђорђевић посетио Удружење параплегичарa и квадриплегичара Опово

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Општину Опово и Удружење параплегичара и квадриплегичара Опово, где се састао са председником општине др Зораном Тасићем и представницима локалне самоуправе.

 

Том приликом министар Ђорђевић упознао се са радом локалне самоуправе у домену активне социјалне политике, новим инвестиционим улагањима и политиком запошљавања, са радом удружења.

 

„Влада Републике Србије брине о свим својим грађанима, а жеља Министарства је и да помогне свим удружењима. Обилазимо различите институције како бисмо се што боље упознали са њиховим проблемима, да бисмо разговарали са локалним становништвом и пронашли најбољи могући начин да помогнемо свима којима је помоћ потребна, у складу са могућностима Министарства“ изјавио је министар Ђорђевић.

 

Председник Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово Сава Лазин је посебно истакао нову стратегију Министарства, која сада врши расподелу средстава за удружења на основу њихових реалних потреба.

 

„Инвалидитет и није тако тежак када имаш разумевање Министарства с једне стране и локалне самоуправе с друге стране. Са оваквим односом Министарства нама је много лакше, расподела средстава се повећава из године у годину, иако има много инвалидних група којима треба изаћи у сусрет“, рекао је Лазин.