Aa

Aa

Министар Ђорђевић посетио Геронтолошки центар у Кањижи и Дневни боравак за децу са посебним потребама у Чоки

Министар Ђорђевић посетио Геронтолошки центар у Кањижи и Дневни боравак за децу са посебним потребама у Чоки

Министар Ђорђевић посетио Геронтолошки центар у Кањижи и Дневни боравак за децу са посебним потребама у Чоки

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом обиласка Геронтолошког центра у Кањижи и Дневног боравка за децу са посебним потребама у Чоки, истакао је да је унапређење услова рада и живота у установама социјалне заштите био и остао један од приоритета рада ресорног министарства.

 

Министар Ђорђевић рекао је да ће нови Закон о платним разреднима, који се очекује у наредној години, запосленима у социјали донети и веће плате, односно бољи материјални положај што је циљ Владе Србије, за који се и он лично залаже.

 

Корисници Геронтолошког центра у Кањижи лично су изнели министру Ђорђевићу своје захтеве у виду побољшања услова живота, нових кревета, душека, клима уређаја, а министар је истакао да ће им Министарство, у сарадњи са руководством центра, изаћи у сусрет и обезбедити оно што им је потребно.

 

„Наши најстарији грађани заслужују безбрижну старост у сваком смислу и зато ћемо наставити активно да се залажемо да им све услове за то и обезбедимо. У директном контакту са корисницима можемо најбоље да се упознамо са њиховим потребама и тако пронађемо и начин на који можемо да им помогнемо у складу са могућностима које имамо“, рекао је министар.

 

"Нашим грађанима, који су овде смештени пре свега је потребан добар и здрав сан. Наравно, оно што добијају од нас као особља јесте осмех и задовољство у раду са њима", истакла је директорка Геронтолошког центра у Кањижи Јелена Петровић Глишић.

 

У разговору с руководством општине Чока договорена је изградња нових седам рампи за инвалиде, а деца смештена у Дневном боравку за децу ометену у развоју добила су нови рачунар.

 

„Желимо да корисници установа оваквог типа имају најбољу услугу и још квалитетније услове за живот, јер то је веома битно за њихов даљи развој и бољу будућност“, навео је министар.

 

Председница општине Чока Стана Ђембер истакла је да ће се залагати да се услуге које ова установа пружа у наредном периоду подигну на виши ниво, како би се сви грађани са посебним потребама и угрожене категорије становништва осећали да су равноправни чланови овог друштва.