Министар Ђорђевић посетио Центар за социјални рад у Апатину

Министар Ђорђевић посетио Центар за социјали рад у Апатину

Министар Ђорђевић посетио Центар за социјални рад у Апатину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Центар за социјални рад у Апатину како би са надлежнима разговарали о унапређењу услова за рад и евентуалним проблемима са којима се сусрећу запослени.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је задовољан досадашњим радом овог центра, али да увек постоји простора за додатно унапређење и нагласио да Министарство има велике планове када је у питању побољшање услова за рад центара за социјални рад у целој Србији, које је и представио приликом данашње посете.

 

„Центар за социјални рад представља кључну институцију у систему социјалне заштите и управо због тога мора да има најстручнији кадар и најбољу организацију рада, јер улога државе јесте да онима којима је помоћ неопходна исту и пружи на најбољи могући начин. Законом о изменама и допунама Закона о социјалној заштити сигурно ће се досадашњи рад подићи на још виши ниво, а верујем да ће запослени бити најзадовољнији када од првог јануара буде успостављен нови систем плата и тиме њихов материјални положај буде бољи“, истакао је Ђорђевић.

 

Министар је нагласио да су до сада завршене три фазе пројекта „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“ којим су добијене препоруке везане за реорганизацију начина рада центара за социјални рад и професионалне компетенције запослених, на територији Републике Србије. Како каже, Министарство ће и у наредном периоду све активности усмерити ка остваривању још бољих услова живота свих становника Републике Србије.