Министар Ђорђевић отворио 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије

Министар Ђорђевић отворио 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије и изјавио да сви грађани Републике Србије морају да имају једнака права.

 

„Министарство активно ради на побољшању положаја особа са инвалидитетом и тиме ће се бавити и у наредном периоду. Подршка коју пружамо у организацији овог шаховског такмичења, за који верујем да ће наставити да се одржава и то уз већу медијску подршку и већа финансијска средства, само је део онога што пружамо особама са инвалидитетом“, рекао је Ђорђевић и додао да са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом континуирано одржава састанке на којима се заједно, разговором решавају проблеми са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

 

Ђорђевић је истакао да уколико се распоређена средстава, додељена Савезима удружења особа са инвалидитетом утроше на прави начин, наредних година било би одобрено више финансијских средстава, а самим тим и реализовано више пројеката који унапређују услове живота особа са инвалидитетом.

 

Мајстор ФИДЕ, некадашњи селектор шаховске репрезентације дистрофичара Југославије и олимпијске репрезентације Србије Драгољуб Јоксимовић захвалио је министру Ђорђевићу на подршци и истакао да посету на овако високом нивоу организатори шаховског такмичења не памте и да је ово први пут да је један министар у Влади Србије дошао да подржи  дистрофичаре на оваквом такмичењу.

 

Манифестацију 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије Министарство је пoдржало кроз Програмски конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2018. години у укупном износу од 550.000 динара. Ове године обезбеђена су већа средства за побољшање положаја особа са инвалидитетом у односу на прошлу годину, односно око 1,7 милијарди динара.

 

Републичком шаховском првенству присуствовали су в.д. помоћника у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, председник Савеза дистрофичара Србије Предраг Бакић, директор Републичког шаховског првенства Живота Радојковић.