Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у бомбардовању Београда у Другом светском рату

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст настрадалима у шестоаприлском бомбардовању Београда 1941. године у Алеји страдалих на Новом гробљу у Београду.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је Други светски рат однео много живота, али да су тада као и сваки пут у историји српски народ и Србија били на правој страни.


 „Дужност Републике Србије је да се сећа свих оних који су дали оно највредније - своје животе, да бисмо ми сада живели у слободи.

 

Министарство чува традицију и сећање на све њих и ради на томе да слобода коју су остварили у Србији буде вечна“, поручио је Ђорђевић.

 

Почаст настрадалима полагањем венаца одао је и градоначелник Београда Синиша Мали који је рекао да је Србија из Другог светског рата изашла као победник и да је дужност свих нас да то никада не заборавимо.

 

 „Морамо да се боримо за нову Србију, која ће бити фактор мира и стабилност у региону да би наша деца имала бољу будућност“, истакао је градоначелник.

 

У Алеји страдалих у шестоапрлиском бомбардовању 1941. године укупно је сахрањено 1992 суграђана. Од тог броја укупно идентификованих је 631. Неидентификован број мушкараца је 909, жена 393 и деце 59.