Министар Ђорђевић обишао резиденцију Међународне организације рада за Европу и Централну Азију

Министар Ђорђевић обишао резиденцију Међународне организације рада за Европу и Централну Азију

Министар Ђорђевић обишао резиденцију Међународне организације рада за Европу и Централну Азију

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након представљања Србије на 108. заседању Међународне конференције рада које се одржава у Скупштини Уједињених Нација у Женеви и разговора са регионалним директором  Међународне организације рада за Европу и Централну Азију Хајнцом Колером посетио је резиденцију МОР-а.

 

Министра Ђорђевића угостио је заменик регионалног директора МОР-а Маурицио Буси, који му је представио значај ове организације и показао Нобелову награду за мир за унапређење мира међу класама, остваривању пристојног посла и правде за раднике као и за пружање техничке помоћи земљама у развоју коју је ова организација добила 1969. године.

 

Ђорђевић је истакао да му је изузетно драго што као министар, у чијој је надлежности положај радника, има прилику да посети једну овакву организацију, која промовише социјалну правду и међународно призната људска и радничка права.

 

„Политика Владе Републике Србије је остваривање свих права радника као што су право на социјално и здравствено осигурање, на веће плате и безбедност и здравље приликом рада. Без задовољних радника, ни послодавци неће остваривати профит, а самим тим ни држава неће напредовати и управо због тога ћемо наставити да радимо на унапређењу положаја радника, радног окружења и права послодаваца“, рекао је Ђорђевић и додао да је 2019. годину Влада Србије прогласила Годином безбедности и здравља на раду.

 

Како каже, у току ове године очекује се низ закона међу којима су Закон о безбедности и здрављу на раду и Закон о осигурању у случају повреде на раду који ће значајно унапредити положај радника.