Министар Ђорђевић на Ускрс са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“

Читај ми

Министар за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на највећи хришћански празник Ускрс, посетио је Установу за децу и младе „Сремчица“ и корисницима пожелео срећан празник. Приликом поделе ускршњих јаја уследило је и традиционално туцање јајима. 

 

„Приликом обиласка Установе, сагледао сам све недостатке и проблеме који постоје. Желим да их решимо, посебно јер је реч о нечему што ће, не само олакшати живот корисницима, већ га и улепшати и учинити га безбеднијим. Верујем да ћемо, уколико наставимо активно да радимо на томе, за годину дана успети да обезбедимо свим корисницима боље услове живота и то ће бити најбољи поклон за све њих“, рекао је Ђорђевић и нагласио да је директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ Гордана Ковић својим вредним радом и трудом показала да жели да ова установа стане раме уз раме са онима које су по свим питањима најквалитетније.

 

Директорка Ковић истакла је да наилази на изузетно разумевање пре свега Министарства, али и људи добре воље и разних организација који помажу у решавању проблема са којима се корисници овог центра сусрећу.  

 

„Веома смо захвални министру Ђорђевићу што је својим присуством увеличао данашњи празник и што је сагледао све проблеме које имамо. Имамо велику вољу и енергију да их, свим планским и синронизованим активностима и решимо“, рекла је директорка и свима честитала највећи хришћански празник Ускрс.

 

Ђорђевић је најавио да ће Министарство најпре решити проблем уређења дворишта, које подразумева сечу стабала из безбедносних разлога и сађења нових, али и асфалтирање стаза у склопу установе како би се оплеменио простор и олакшало кретање корисника. Министарство ће решити и  проблем гасификације у сарадњи са Београдском електраном.

 

Министар је истакао, да би адаптација објеката и реконструкција била урађена у складу са Законом, неопходно је да претходно Министарство здравља објекат установе социјалне заштите Сремчица, у потпуности уступи Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.