Министар Ђорђевић и грађани Србије заједно дочекали 2019. годину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у новогодишњој ноћи обишао је Дом за одрасла и инвалидна лица, Завод за васпитање деце и омладине и Геронтолошки центар Београд, дом "Вождовац".

 

Министар је  свима пожелео остварење новогодишњих жеља и истакао је да ће Министарство 2019. године радити још вредније како би створило боље услове за живот грађана Републике Србије.

 

"Целе године улагали смо много труда како бисмо, управо припадницима установа које обилазимо у новогодишњој ноћи, створили услове за квалитетнији живот и зато смо вечерас са њима, да заједно испратимо стару годину и уђемо у наредну, и пошаљемо поруку да ће Министарство и следеће године бити ту за њих. Година 2019. Биће, такође, и у знаку социјалних карата, наше борбе против сиве економије, и бриге према свим грађанима наше земље" рекао је министар Ђорђевић.

 

Нову годину министар Ђорђевић дочекао је у Заводу за васпитање деце и омладине, где је са децом уживао у ватромету тачно у поноћ и где је рекао да је приоритет Владе Републике Србије побољшање демографске слике.

 

"Највећа наша брига јесте брига о деци. Министарство ће се трудити да у 2019. години још више брине о нашим најмлађима. Приоритет тима који треба да почне са радом 14. јануара биће да млади остану у нашој земљи, да се врате они који су отишли, и да младима, који су будућност Србије, буде боље у нашој држави" рекао је министар Ђорђевић.

 

У Геронтолошком центру Београд,  дому "Вождовац" министра Ђорђевића дочекала је весела атмосфера пензионера, којима он истакао да ће 2019. година нашим старијим суграђанима донети веће пензије.

 

"Задатак Владе Републике Србије јесте материјално побољшање стања свих наших грађана, а нарочито нашим верним пензионерима. Као што је и наш председник Александар Вучић рекао, нашим пензионерима можемо да обећамо да ће у 2019. години бити веће пензије, као и да ће бити све веће и веће из године у годину, јер све оно што ради Влада Републике Србије и све успехе које имамо, заједно ћемо поделити са њима" рекао је министар Ђорђевић.