Aa

Aa

Министар Ђорђевић и амбасадор УАЕ Њ.Е. Џума Рашид ал-Џахери посетили Специјалну болницу за рехабилитацију и ортопедску протетику

Министар Ђорђевић и амбасадор УАЕ Њ.Е. Џума Рашид ал-Џахери посетили Специјалну болницу за рехабилитацију и ортопедску протетику

Читај ми

 Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Уједињених Арaпских Емирата Њ.Е. Џума Рашид ал-Џахери обишли су aдаптирани простор за радно - окупациону терапију у Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику у Београду.

     Министар Ђорђевић захвалио је амбасади Уједињених Арапских Емирата на донацији Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику, чија средства су утрошена за сређивање рехабилитационе просторије у којој ће пацијенти имати одређени вид терапије.

“Ова донација резултат је пријатељства наше две земље, а коју је започео председник Александар Вучић са шеиком Мухамедом бин Заједом. Наставићемо даље. Желимо да унапредимо већ добру сарадњу и са Специјалном болницом за рехабилитацију, јер је брига о пацијентима и особама са инвалидитетом којима је помоћ потребна наша обавеза, а томе ћемо посветити више пажње у будућности“, истакао је министар.

     Амбасадор Џума Рашид ал-Џахери рекао је да су Уједињени Арапски Емирати увек ту када некоме треба пружити помоћ и да му је увек задовољство да сарађује са министром Зораном Ђорђевићем.

     „Заиста сам радостан да видим резултате које сте постигли уз нашу подршку и уз помоћ фондације шеика Халифе Бин Заједа. Видео сам да су корисници сада веома задовољни овом просторијом, која ће им помоћи у њиховој рехабилитацији. Надам се да ће се наша сарадња наставити и у будућности“, нагласио је амбасадор.

 

Посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, амбасада Уједињених Арапских Емирата донирала је средства за адаптацију просторије, која су усмерена на реновирање пода и крова, као и на набавку новог клима уређаја и намештаја. Ова просторија биће коришћена  за потребе радно - окупационе терапије и омогућиће учешће пацијената у едукативним радионицама, што ће даље допринети ефикаснијој рехабилитацији и социјалној реинтеграцији пацијената.