Aa

Aa

Министар Ђорђевић и амбасадор Републике Турске о заједничким пројектима

Министар Ђорђевић и амбасадор Републике Турске о заједничким пројектима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Турске у Србији, Њ.Е. Танжу Билгичем и захвалио на великодушној подршци коју Турска пружа Министарству.    

 

Министар Ђорђевић изразио је задовољство поводом чињенице да су укупни билатерални односи двеју земаља на изузетно високом нивоу, за шта су у највећој мери заслужни учестали сусрети председника Александра Вучића и Реџепа Ердогана, као и велики број потписаних споразума у претходном периоду.

 

Ђорђевић се посебно осврнуо на пројекат Министарства и Турске агенције за развој и координацију (ТИКА), којим ће се реконструисати објекат „Матерински дом“, који се налази у склопу Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду.

 

„Пројектом којим ћемо реконструисати „Матерински дом“ у Звечанској само је још један од корака ка унапређењу сарадње између Србије и Турске која ће се наставити и у наредном периоду“, рекао је министар и додао да је на састанку усаглашена потреба за повећањем броја турских инвеститора у Србији и да ће се у вези са тим у наредном периоду одржати састанак на највишем нивоу.

 

Амбасадор Биглић изразио је задовољство због повећаног броја инвеститора који одлучно долазе и самостално улажу у Србију и истакао значај неговања добрих билатералних односа две земље. Амбасадор Биглич захвалио је министру Ђорђевићу на спремности да са турским инвеститорима разговара о даљем инвестирању у Србију.